Силвестър Гьолски КАРАТЕ-ДО

Силвестър Гьолски –
световен и европейски шампион по карате Шотокан и многократен национален шампион, главен треньор в Спортен Клуб СИЛА.
1 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАРАТЕ И ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО ДА СЕ ЗАНИМАВА С КАРАТЕ?
-Карате е ударно бойно изкуство, използващо удари с ръце и крака, както и хвърлящи техники.
През втората половина на 20 век, карате започва да се появява по целия свят, привличайки хора с временен интерес, така и такива, на които става начин на живот. Общият брой на практикуващите карате в света се оценява на около 50 милиона души. Карате се практикува като средство за самозащита, така и като спорт. Карате е подходящо, както за малки деца така и за по-големите, защото благоприятно развива физическите и умствени качества на човека, освен това, ни прави по-добри хора в обществото, по-борбени и жизнени.
2 ОТ КОЛКО ВРЕМЕ ТРЕНИРАМ КАРАТЕ И КАК СЕ ЧУВСТВАМ?
– Занимавам се с карате от 2002 година мога да кажа, че е от хубавите неща, които са ми се случили в живота. Защо продължих и ще продължавам да се занимавам мога да кажа само, че кой би оставил нещо, което му доставя удоволствие и го прави щастлив. За това и направих собствен клуб, за да продължа да се занимавам и да показвам на следващите след мен красотата на този спорт.
3 КАКВА ДЕЙНОСТ РАЗВИВА КЛУБА, КАКВА Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТРЕНИРАЩИТЕ?
Основната цел на нашият клуб е да изграждаме трениращите като личности, да подобрим физическите им качества, да ги направим по-добри хора. А за тези, на които се отдава и искат да постигнат спортни успехи, ще направим всичко възможно това да стане!